לפניכם מספר אסטרטגיות מסחר מומלצות לשימוש באלגוריתם:
אסטרטגיה פאסיבית – מתאימה למשקיעים ארוכי טווח בעיקר. ובה נקנה היום את כל הנכסים הנמצאים בראש הטבלה בטווח מסוים ( לדוגמא בטווח החודש ) . נשאר באותו טווח זמן עד לסופו ללא שינוי בנכסים שקנינו ביום הראשון. ניתן לשלב בחינה שבועית של האסטרטגיה ובדיקה שרוב הנכסים עדיין נמצאים בחלק החיובי של הטבלה ואין שינוי מגמה או אירועים חריגים אחרים בשוק אשר השפיעו משמעותית על התחזית.
אסטרטגית טווחי הזמן– אחת האסטרטגיות המוצלחות והפשוטות של I Know First היא בחירת נכסים הנמצאים בטווחי זמן רבים ככל האפשר. כלומר לאחר קבלת מפת התחזיות היומית של I Know First נסו להתמקד בנכסים הנמצאים במספר רב יותר של טווחי זמן על מנת להגדיל את נכונות ההסתברות.
לדוגמא: נכס שימצא מומלץ בטווח של: חודש, 3 חודשים ושנה. יהיה עדיף להשקעה על נכס שימצא רק בטווח של חודש ו- 3 שלושה חודשים הנמצא איתו באותה תחזית. כמו כן נכס שימצא ממולץ בטווח של 3 ימים, שבוע ושבועיים, יהיה עדיף על נכס שימצא רק בטווח של 3 ימים ושבוע. בדוגמא הנ”ל מעבר לכך שלמניית LUDN.TA יש אות מגמה ומדד הסתברות גבוהים יותר בכל טווחי הזמן של התחזיות ממניית BRAM.TA. בנוסף לכך, מניית LUDAN.TA נמצאת ב-3 טווחי זמן לעומת מניית BRAM.TA הנמצאת רק ב-2.
3. אסטרטגיית מסחר: אסטרטגיה שמרנית- מתאימה למשקיעים סולידים יותר- בחירת הנכסים עם מדד ההסתברות הגדול ביותר. בחירת נכסים מהטבלה בעלי ההסתברות הגבוהה ביותר לתזוזת הנכס בכיוון המוצג.
4.אסטרטגית אות המגמה – מתאימה לכלל המשקיעים לכל טווחי הזמן. בחירת הנכסים על פי אות המגמה הגבוה ביותר ( מסודר משמאל לימין בטבלה כברירת מחדל)
5.אסטרטגיה משולבת – בחירת 5 הנכסים בעלי מדד ההסתברות הגבוה ביותר. לאחר סינון ההסתברות, בחירת 3 הנכסים בעלי אות המגמה הגובה ביותר. אסטרטגיה זו משלבת מדד הסתברותי גבוה עם אות מגמה עוצמתי, שילוב שתי החוזקות הללו תביא להשקעה בעלת פוטנציאל הצלחה גבוה.
כלומר מהדוגמא הנ”ל , בחרנו את 5 המניות בעלות מדד ההסתברות הגבוה ביותר (ריבועים ירוקים ) ומתוכם נבחר את הנכסים בעלי אותות המגמה הגבוהים ביותר: CC, DAN, HUN (על פי סדר יורד) אלו יהיה הנכסים הפוטנציאלים ביותר לאסטרטגיה המשלובת.
6. אסטרטגית הטווח הקצר – אסטרטגיה זו מתאימה לטווח הקצר (טווח עד שבועיים ) וללקוחות בעלי סיכון גבוה. באסטרטגיה זו יש לבחור נכסים הנמצאים בקצה הטבלה ( לונג/שורט ) ולהחזיקם כל עוד שהם נמצאים בחלק המומלץ של הטבלה. בחירת הנכסים תהיה על פי אות המגמה הגובה ביותר. לאסטרטגיה זו יש חבילות ייעודיות כמו: מניות אגרסיביות, מניות קטנות, אופציות.
*יש לזכור ששיקולי ההשקעה מורכבים מגורמים רבים, בהתאם לרמת הסיכון ורצונותיו של המשקיע. התחזיות והאסטרטגיות המוצגות מהוות ככלי תומך החלטה למשקיע ואינם תחליף לשיקולי ההשקעה אשר צריכים לכלול בין היתר ניהול סיכונים, שיעור העמלות ופעולות הביצוע עצמן, אשר מתבצעים עצמאית על ידי הלקוח.